Back to Top

Prodavnica - Ugrinovačka 116f, Zemun
Izložbeni salon - Ugrinovačka 116b
KONTAKT / RADNO VREME

Potapajuce pumpe za vodu

Potapajuce pumpe za voduPumpe za fontane Atman. Kvalitet i garancija 24 meseca. Pročitaj ispod uputstvo za pravilan odabir pumpe.

Juwel Eccoflow pumpe

Juwel Eccoflow pumpeRezervne pumpe za Juwel akvarijume. Za fontane i spoljašnje filtere videti ATMAN pumpe za fontane

Nastavci za fontanske pumpe

Nastavci za fontanske pumpe kačite direktno na pumpu ili se prespajaju crevom. Daju efekat "prskalice" ili "pečurke".

Pumpa za fontanu - kako odabrati odgovarajuću

Kada birate pumpu za svoju fontanu, vodite računa da odaberete odgovarajuće snage. Pravilno tumačenje podataka koje proizvođač daje je najbitnije. Najvažniji podatak je onaj na koju visinu želite da pumpa izbaci vodu. Oko ovoga se možete konsultovati i sa našim prodavcima. Ako na pumpi stoji da maksimalno izbacuje vodu na recimo 2 metara, to znači da će nova pumpa, bez zaprljanog propelera u idealnim uslovima (kako se rade testiranja na osnovu kojih proizvođač daje podatke) izbaciti jedva vodu na tu visinu. To u praksi znači da ako želite da vam pumpa izbaci vodu na 2 metara iznad površine vode, nikako ne birate takvu pumpu, već otprilike duplo jaču. Pumpa gubi snagu sa povećanjem visine, što je prikazano na grafiku koji se nalazi na ambalaži. 
Druga bitna stvar je kojom jačinom i koliki realan protok želite. Ako želite da voda jako cirkuliše birajte još jaču pumpu. Računajte na to, da su fontane najčešče na otvorenom, da se propeler koji pokreće pumpu prlja i da smanjuje protok. U tu svrhu je dobro organizovati predfilter u vidu poroznog sundjera koji će štititi propeler pumpe od prljanja i čestog čišćenja. Pumpu povremeno treba rasklopiti, izvaditi propeler i očistiti od prljavštine. Pumpa mora da je stalno potopljena u vodu prilikom rada i ne sme raditi na suvom.
Uz pumpu posebno možete poručiti nastavke i prskalice za pumpe LINK

Pošto se pumpe često poručuju kurirskim službama, možete koristiti direktno poručivanje sa našeg web shopa 

PUMPE ZA FONTANU LINK


Ukoliko vam je tako zgodnije, pumpe možete poručiti i putem telefona prodavnice 065 82 52 755 ili ih preuzeti direktno kod nas u Zemunu.

akvarijumi

Cena akvarijuma (zalepljen akvarijum sa ojačanjima) kreće se od 0,6 e po litru (mašinski obradjene ivice stakla, Soudal silikon). Cena akvarijuma sa poklopcem (crno ili belo staklo visoki sjaj) bez opreme kreće se od 0,8e po litru. Cena prethodnog sa profesionalnom opremom (LED rasveta, filteri...) kreće se od 2e po litru. Cena profesionalno izvedenog akvarijuma - po sistemu "ključ u ruke" se kreće od 5e po bruto litru zapremine (komoda, profi oprema, uredjenje akvarijuma sa svom dekoracijom, ribice). Ribice nisu uključene u cenu. 

Cena plazma akvarijuma sa 3D pozadinom i montažom na zid kreće se od 600e po metru dužnom. Plazma ili zidni akvarijumi su oni do 20cm širine (prostorne dubine)

Save

Save

Save