Back to Top
headerfacebook headerlinkedin

Prodavnica - Ugrinovačka 116f, Zemun
Izložbeni salon - Ugrinovačka 116b
KONTAKT / RADNO VREME

Atman MP 9500

Atman MP 9500

cena: 16.090,00

Atman MP 9500 je snažna potapajuća pumpa za fontane. Dobar kvalitet izrade omogućava nečujan rad i dugovečnost ove fontanske pumpe. Visina vodenog stuba koji pravi je 6,2 m. Snaga motora je 210W, a protok vode 9300 l/h.

Pumpa za fontanu - kako odabrati odgovarajuću

Kada birate pumpu za svoju fontanu, vodite računa da odaberete odgovarajuće snage. Pravilno tumačenje podataka koje proizvođač daje je najbitnije. Najvažniji podatak je onaj na koju visinu želite da pumpa izbaci vodu. Oko ovoga se možete konsultovati i sa našim prodavcima. Ako na pumpi stoji da maksimalno izbacuje vodu na recimo 2 metara, to znači da će nova pumpa, bez zaprljanog propelera u idealnim uslovima (kako se rade testiranja na osnovu kojih proizvođač daje podatke) izbaciti jedva vodu na tu visinu. To u praksi znači da ako želite da vam pumpa izbaci vodu na 2 metara iznad površine vode, nikako ne birate takvu pumpu, već otprilike duplo jaču. Pumpa gubi snagu sa povećanjem visine, što je prikazano na grafiku koji se nalazi na ambalaži. 
Druga bitna stvar je kojom jačinom i koliki realan protok želite. Ako želite da voda jako cirkuliše birajte još jaču pumpu. Računajte na to, da su fontane najčešče na otvorenom, da se propeler koji pokreće pumpu prlja i da smanjuje protok. U tu svrhu je dobro organizovati predfilter u vidu poroznog sundjera koji će štititi propeler pumpe od prljanja i čestog čišćenja. Pumpu povremeno treba rasklopiti, izvaditi propeler i očistiti od prljavštine. Pumpa mora da je stalno potopljena u vodu prilikom rada i ne sme raditi na suvom.
Uz pumpu posebno možete poručiti nastavke i prskalice za pumpe LINK

Pošto se pumpe često poručuju kurirskim službama, možete koristiti direktno poručivanje sa našeg web shopa 

PUMPE ZA FONTANU LINK


Ukoliko vam je tako zgodnije, pumpe možete poručiti i putem telefona prodavnice 065 82 52 755 ili ih preuzeti direktno kod nas u Zemunu.