Izrada akvarijuma po meri i želji klijenata je deo našeg prepoznatljivog programa.

 

Već 12 godina izrađujemo kompletne akvarijumske i terarijumske sisteme, komode i police za akvarijume po svim bezbedosnim standardima sa garancijom. Trenutni kapacitet naše proizvodnje je oko 1000 akvarijuma i terarijuma godišnje sa stalnom tendencijom proširenja.

 

Akvarijumski ili terarijumski sistem uključuje i izradu filtera, svetla, 3D pozadine, kao i kombinovanje sa fabričkim komponentama renomiranih evropskih proizvođača.

 

Fabrički akvarijumi visokog kvaliteta koji su takođe deo naše ponude, često ne mogu da se uklope u prostor, ponekad klijent ima posebne zahteve u smislu bolje rasvete ili filtera, što znači i manje kasnijeg održavanja.

 

Za održavanje nekih akvarijumskih sistema, poput plazma akvarijuma, nije potrebno više od par sati vremena na godišnjem novou. Isto se može isplanirati skoro svaki drugi nezahtevni tip akvarijuma.

 

U planiranju akvarijuma, koji treba da se uklopi u vaš prostor, na raspolaganju Vam je i naš projektant (Nikola, 065 82 52 733), koji će vas posavetovati kako oko tehničkih mogućnosti, tako i oko optimalnih dimenzija koje bi se uklopile u vaš prostor i odrediti cenu za sve zahteve koje imate.

 

Svaki akvarijum koji izradimo proizvod je dugogodišnjeg iskustva i predstavlja svojevrsno dostignuće, stvarano stalnim istraživanjima, inovacijama, praćenjem svetskih trendova, učestvovanjem na brojnim domaćim (kao izlagači) ili medjunarodnim sajmovima od Nemačke do Singapura (kao gosti).

 

Možete se posavetovati sa nama i oko idealnog oblika, dezena upotrebljenih materijala, boja i svega ostalog što će eliminisati potencijalne greške koje mogu nastati površnim pristupom problematici.

 

Kvalitet izrađenih akvarijuma je po mnogim pojedinačno gledanim stavkama od kojih se sastoji akvarijum iznad fabričke masovne proizvodnje. Bolji kvalitet može se ogledati u izboru stakla, kada se umesto običnog flot stakla koristi opty white ili extra clear staklo, kada se ugradi rasveta sa daljinskom kontrolom i mnogo većom kombinacijom boja od klasičnog akvarijuma.

 

Mašinska obrada ivica stakla se podrazumeva, kao i korišćenje specijalnih silikona za visoke pritiske, kojki su korišćeni i za izradu do sad najvećeg akvarijuma koji smo napravili od 7000 litara zapremine.

 

U našoj proizvodnji su i  veliki mali akvarijumi. Naša preporuka je ipak da dobro pogledate ponudu malih gotovih akvarijuma, jer su cenovno isplativiji od izrade. Kod velikih akvarijuma, već se može govoriti o uštedama u odnosu na gotove fabričke akvarijume, pogotovo ako se ide na sličan kvalitet.

 

Sigurnosni faktor kod akvarijuma je koncipiran na sigurnsnom faktoru od min. 1,5 u odnosu na proračune za potrebnu debljinu stakla akvarijuma, što znači da u praksi koristimo za broj deblje staklo od onog što je zaokružena gornja vrednost koju predlažu tablice.

 

Postoje razni tipovi akvarijuma, a koji vama najviše odgovara pokušajte da zaključite na osnovu ostalih tekstova na stranici ili u direktnoj komunikaciji sa projektantom.

 

Pratite i našu instagram stranicu, gde redovno objavljujemo slike akvarijuma, ribica i svega ostalog što vam može dočarati vizuelni potencijal koji pruža posedovanje jednog dobrog akvarijuma Instagram: akvarijum_centar

 

Bilo da je akvarijum veliki ili mali, da ima svoju komodu/policu, bilo da se kači na zid (plazma akvarijumi), bilo da je pravougaone, trougao, heksagonalne osnove, sa haubom ili otvoren, sa ili bez ojačanja (rimless akvarijumi), sa ili bez fuge, kvalitet će biti maksimalan uz poštovanje standarda koji primenjuju i najpoznatiji svetski proizvođači bilo fabričkih bilo ručno pravljenih akvarijuma, uz podrazumeva se realne i konkurentne cene.Sve akvarijume koje izradimo, uslužno po dogovoru dopremamo na adresu, nudimo uslužno uređenje akvarijuma, kao i redovno održavanje akvarijuma, gde firmama nudimo i mogućnost ugovora sa unapred određenim terminima.

 

Uređenje akvarijuma je oblast na koju smo posebno ponosni.

 

Veliki lager raznog neobičnog kamenja i korenja koji stižu iz raznih krajeva sveta, bonsai drveća za akvarijume, 3d pozadina, peskova i šljunkova, odličan izbor akvarijumskih biljaka i ribica, daje nam mogućnosti da napravimo baš ono što će biti prikladno vašem ličnom senzibilitetu i ali i duhu prostora u kojem ćete moći da se opustite i provedete kvalitetno vreme.

 

Tipovi akvarijuma:

 

1. Moderni akvarijumski sistemi (Premium designed aquariums), sa ugradjenom 3d pozadinom i filterima kojim omogućuju minimalno održavanje (do 6 sati godišnje za ceo akvarijum godišnje)

 

Akvarijum p 3d pozadina

 

Akvarijum sa 3D pozadinom

 

izrada akvarijuma po merama 

 

Akvarijum Centar se široj publici predstavio i na Medjunarodnom sajmu nameštaja u Beogradu. Stalni smo učesnici i drugih medjunarodnih sajmova koji se održavaju u Nemačkoj, Singapuru, Kini... Više slika na LINKU.

 

Sajam namestaja akvarijum art 5

 

Slike prilikom pravljenja jednog od hiljade akvarijuma koje smo izradili

 

 

 

   

 

 

 

Prodaja akvarijuma (fabričkih) na našem e-commerce sajtu radi po najsavremnijim sistemima, ukoliko vas zanimaju takvi tipovi akvarijuma, koji uglavnom imaju i kompletnu prateću operemu.